Mieli on työkalu


Tajunta on yhtä kuin ihmisen mieli. Mieli ohjaa ihmistä arkisissa askareissa. Mieli ei kunnioita ihmisen tahtoa vaan toimii omalla tavallaan. Mielen tehtävänä on toimia itsenäisesti ja varoittaa ihmistä tätä uhkaavista vaaroista. Mielen tehtävänä ei ole toimia ihmisen tahdon mukaan. Siksi se toimii usein juuri päinvastoin kuin ihminen toivoo.

Mieli on ihmiselle työkalu. Työkalu on käytettävissä tarpeen mukaan. Se ei koskaan ole sinä, vaikka useimmat ihmiset niin luulevat. Sinun kannattaakin tarkkailla mieltäsi ja sopia sen kanssa toimivat pelisäännöt. Sinun on hyvä olla tietoinen mielen toiminnasta. Sinun kannattaa tutkia omaa mieltäsi.

Mitään, mitä oma mielesi sinulle uskottelee, ei pidä uskoa tarkastelematta asiaa lähemmin. Sinun kannattaa vahtia mielesi toimintaa. Jos epäilet, että mielesti yrittää vaikuttaa siihen, millaisia päätöksiä teet, voit aina toimia toisin. Mielen matkaan ei kannata lähteä harkitsematta asiaa ensin.

Mielen tehtävänä on aina varoittaa sinua siitä, mikä lähiympäristössä uhkaa sinua. Mieli ei tiedä, onko uhka todellinen vai onko uhka vain mahdollinen. Sinun itsesi täytyy ratkaista se.

Mieli voi myös liioitella. Mieli varoittaa sinua uhkasta, joka todellisuudessa voi osoittautua mitättömän pieneksi. Silloin sinun kannattaa ohittaa varoitusmerkki olankohautuksella, eikä jäädä murehtimaan sitä yhtään enempää. Silloinkin mieli on tehnyt tehtävänsä, sen mitä sen pitikin tehdä.

Mikään ei kuitenkaan turhauta mieltä enempää kuin se, että pidät oman pääsi ja jätät mielen liioittelut omaan arvoonsa. Sinun on itse päätettävä itseäsi koskevista asioista. Se ei ole mielesi tehtävä. Mieli on vain työkalu, jota sinä käytät. Käytä sitä viisaasti ja harkiten.