Voit antaa itsellesi anteeksi


Oletko miettinyt sitä, että voisit vapauttaa itsesi tunnontuskista yksinkertaisesti antamalla itsellesi anteeksi?

Kukaan ei ole täydellinen. Kukaan ei voi myöskään tuomita sinua. Kenelläkään ei ole oikeutta siihen.

Olette kaikki maanpäällä oppimassa. Jokainen tekee virheitä, koska jos ette tekisi virheitä, ette enää inkarnoituisi maanpäälle. Siksi toinen ei ole parempi toista.

Sinun elämälläsi on tarkoitus, kuten kaikkien muidenkin elämällä. Kukaan ei ole inkarnoitunut maanpäälle täydellisenä vaan vajavaisena. Olette kuitenkin täydellisiä juuri sellaisena kuin kehitystasonne edellyttää. Siksi sanomme, että jokainen on täydellinen.

Jokainen, joka edelleen inkarnoituu, joutuu sietämään omassa kehityksessään sitä, että muistutus toisensa perään osoittaa oman vajavaisuuden. Nämä muistutukset tarkoittavat sitä, että ihminen joutuu kestämään keskeneräisyyttään, vaikka mieli saattaa väittää toista.

Ihmisen mieli on herkeämätön apulainen, joka valvoo sitä, mitä teet. Se valvoo sinun tekemisiäsi, samoin kuin se valvoo muiden sinuun kohdistamia tekoja ja sanoja. Se ei anna hetken rauhaa. Se ei myöskään päästä sinua vähällä. Se haluaa, että kamppailet itsesi kanssa. Se kokee itsensä niin tärkeäksi, että se yrittää manipuloida sinua. Sen tarkoituksena on auttaa sinua, mutta sen valvonta aiheuttaa enemmän mielipahaa ja huolta, kuin mikä olisi tarpeen.

Kuten olen aiemmin kirjoittanut, mielen toiminta on automaattista. Se toimii kuten sen pitääkin. Sinun itsesi on kuitenkin päätettävä mitä teet. Sinun itsesi on kyettävä hiljentämään oma mielesi niin, että sen pauhaaminen ei rajoita sinua. Voit aina olla eri mieltä. Voit asettaa mielelle rajat. Voit neuvoa mieltäsi olemaan hiljaa silloin, kun sinä päätät mitä teet. Olet itsestäsi vastuussa.

Sinä olet elämäsi ohjaksissa. Olet ainoa ihminen, joka pystyy arvostelemaan tai moittimaan sinua. Voit tehdä aivan kuten haluat. Maanpäällinen elämäsi kertoo siitä tasosta, jonka olet tähän mennessä saavuttanut. Sen, mitä päätät kulloinkin tehdä, joudut itse arvioimaan myöhemmin, sitten kun palaat henkimaailmaan. Jonain päivänä joudut vastaamaan kaikesta siitä, mitä olet toimillasi saanut aikaan samoin kuin siitä, jos olet jättänyt reagoimatta asian niin vaatiessa. Mikään ei jää sinulta arvioimatta.

Siksi sinä voit tehdä elämässäsi mitä haluat. Se, että teet virheitä tässä elämässä, kertoo vain omasta kehitystasostasi, ei mistään muusta. Siksi voit suhtautua itseesi armeliaasti ja antaa itsellesi anteeksi.