Voit olla luottavainen


Onko elämässäsi kaikki hyvin? Oletko tyytyväinen siihen, miten olet asiasi järjestänyt? Olisiko syytä muuttaa jotain?

Olet onnistunut elämässäsi kohtalaisen hyvin, vaikka toki voi olla asioita, joiden toivoisit olevan toisin. Olet joskus ihmetellyt tilanteita ja sattumuksia, jotka ovat sekoittaneet järjestyksessä olleen elämäsi. Et ole voinut tehdä mitään sellaista, joka olisi poistanut ongelman. Olet ollut tilanteiden armoilla.

Kukaan ei ole seppä syntyessään, eikä kenenkään odoteta hallitsevan elämäänsä täydellisesti. Sinunkaan epäonnistumiset eivät johdu sinusta vaan siitä, että olet joutunut valitsemaan tien, joka sisältää myös kohtalokkaalta tuntuvia virheitä. Ne eivät ole virheitä sanan siinä merkityksessä, vaan ne ovat läksyjä, joiden parissa joudut taistelemaan tässä elämässäsi. Ne ovat niitä haasteita, jotka olet itsellesi valinnut. Sinun itsesi vuoksi olet ne valinnut.

Oletko nyt tyytyväinen elämääsi? Haluatko muutosta? Kysymys ei ole siitä, että et voisi muuttaa elämässäsi niitä olosuhteita, joihin toivot erilaista vaihtoehtoa. Se on valinta, johon sinulla on oikeus ja joskus myös velvollisuus. Mikään ei estä sinua toteuttamasta vapaata tahtoasi. Tämä on päivänselvää.

On olemassa kuitenkin asioita, jotka olet itse valinnut, jotta sielusi kehittyisi nykyisen elämäsi aikana. Ne voivat olla erilaisia koettelemuksia mutta myös ilonaiheita aina sen mukaan, mitkä haasteet olet itsellesi valinnut. Siksi voit luottaa täysin siihen, että ongelmat ja erilaiset vastoinkäymiset, jotka sekoittavat elämääsi, ovat itse asiassa siunaus sinulle. Ne kasvattavat sinua enemmän kuin monet sellaiset asiat ja tapahtumat, joiden suhteen olet varautunut.

Sinun elämäsi on suunniteltu etukäteen. Voit kuitenkin muuttaa sitä tietyssä määrin, mutta et tärkeimpien oppiläksyjen osalta. Olethan syntynyt maanpäälle haasteista selvitäksesi, etkä suinkaan siksi, että vaan pitäisit hauskaa ja iloitsisit elämästä.

Mitään kiirettä ei kuitenkaan ole. Voi olla, että suoriudut valitsemistasi haasteista jo tämän elämäsi aikana, mutta jos et onnistukaan suoriutumaan kaikista toivomallasi tavalla, saat uuden mahdollisuuden niin kauan, kunnes esteet ja vastoinkäymiset on selätetty.

En lupaa sinulle helppoa tietä. Sen kuitenkin lupaan, että tie on kaikille sama. Jokainen käy lävitse samanlaiset koettelemukset, koska jokainen teistä kulkee saman pitkän polun. On täysin selvää, että sinun tiesi, samoin kuin jokaisen naapurisi ja tuttavasi tie, johtaa samaan päämäärään, joka on Taivasten Valtakunta.