Kannat vastuuta yhteisöstäsi


Oletko miettinyt sitä, onko elämässä millään mitään väliä? Olenko antanut sellaisen vaikutelman, että sillä, miten elämääsi elät, ei ole mitään väliä? Saattaa olla, että teksteissä on korostunut vapautesi elää miten haluat. Sen ei kuitenkaan pitäisi himmentää perimmäistä viestiäni siitä, että vapaalla tahdollasi on myös kääntöpuoli.

Onko sinulle selvää se, että olet itse vastuussa tekemisistäsi? Sinun itsesi on arvioitava kaikki se, mitä olet tehnyt tai jättänyt tekemättä. Kukaan toinen ihminen tai inkarnoitunut sielu ei omaa sellaista kykyä tai kokonaisvaltaista näkemystä, joka oikeuttaisi kenenkään toisen maanpäällä eläneen ihmisen tai inkarnoituneen olennon tuomitsemisen tai edes arvioimaan sitä, mitä joku toinen on tehnyt.

Sinä vastaat omista teoistasi. Sen lisäksi kannat vastuuta kaikesta siitä, mitä yhteisö, jossa elät, saa aikaan. Se on kollektiivista vastuuta kaikesta siitä, mihin jokainen sielu jonkin yhteisön jäsenenä osallistuu. Et voi sulkea itseäsi pois mistään sellaisesta, joka velvoittaa sinuakin toimimaan.

Jokaisen on kannettava kortensa kekoon oman yhteisönsä vuoksi. Sinun osuutesi voi olla pieni ja lähes huomaamaton, mutta siitä huolimatta olet osaltasi vastuussa siitä, mitä ympärilläsi tapahtuu.

Voit elää elämäsi miten haluat, mutta vastaat siitä sekä omasta puolestasi että yhteisön jäsenenä. Kukaan ei elä yksin vaan osana yhteisöä. Siksi myös vastuu jakautuu kaikille.