Oletko tietoinen karmastasi?


Onko elämässäsi kaikki niin kuin toivot? Onko siinä jotain sellaista, jota haluaisit muuttaa?

Sinä olet valinnut nykyisen elämäsi. Elät sitä elämää, jonka valitsit lukuisten mahdollisuuksien joukosta. Joskus saattaa tuntua siltä, että elämä vie sinua riippumatta siitä, mitä itse toivoisit. Sinun oma tahtosi rimpuilee vastaan, etkä pysty vaikuttamaan siihen, mitä tapahtuu. Sinun äänesi ei tule kuulluksi.

Toivoisit olevasi elämäsi ohjaksissa, mutta tapahtuu asioita, jotka sekoittavat kaiken sen, mitä olet suunnitellut. Yrität parhaasi mukaan ohjailla asioita haluamaasi suuntaan, etkä ymmärrä, miksi ei suju. Yrität myös oppia niistä virheistä, joita olet tehnyt ja joita et halua enää toistaa.

Mitkään pyrkimyksesi eivät kuitenkaan auta, vaan löydät itsesi jälleen kerran tilanteesta, joka muistuttaa sinua niistä lukuisista samankaltaisista olosuhteista, joita olet läpikäynyt. Et haluaisi enää palata entiseen, johon olet kyllästynyt ja aiot nyt muuttaa tapasi elää tai ainakin korjata pahimmat epäkohdat. Nyt haluat aloittaa uuden elämän, joka odottaa vain käskyäsi.

Oletko tietoinen siitä, että aikaisempien elämiesi erilaisia kokemuksia aikaansaaneet vaiheet saattavat velvoittaa sinua läpikäymään uudestaan samankaltaisia tilanteita niin, että sinä itse joudut kokemaan samat seuraukset, mitä sinä toiminnallasi aiheutit jollekin henkilöllle?

Mitään vahinkoa ei kuitenkaan synny, koska karman laki on oikeudenmukainen. Koet samat tilanteet, vastoinkäymiset ja seuraamukset tai muut nykyistä elämääsi kovastikin määrittävät tapahtumat kuin mitä olet itse toimillasi saanut aikaan.

Olet siis itse vaikuttanut siihen, millainen nykyinen elämäsi on. Kukaan muu ei ole siitä päättänyt. Joudut kokemaan täsmälleen samat asiat, jotka itse olet toisille tuottanut. Siksi elämäsi saattaa tuntua siltä kuin taistelisit tuulimyllyjä vastaan. Se on seurausta aikaisemmissa elämissäsi tekemistäsi ratkaisuista.

Kukaan ei kuitenkaan tuomitse sinua mistään, koska olet itse elämäsi tuomari. Sinun on vain koettava se, mitä joku toinen joutui kestämään sen seurauksena, mitä valitsit.

Kukaan teistä ei säästy karman lain vaikutuksilta. Siksi sanon, että jokainen teistä valitsee itse kaiken sen, mitä joutuu kokemaan. Vastoinkäymiset, murheet ja muut epäonnelta vaikuttavat tapahtumat olette kuitenkin itse aiheuttaneet. Nämä seuraavat teitä niin kauan kunnes ne on täysin hyvitetty. Tämä voi tapahtua nykyisessä elämässänne tai tämä vastuu voi seurata teitä tulevaan elämäänne. Siksi kannattaisi ehkä miettiä sitä, millaisiin ratkaisuihin päätyy.

Jokainen kuitenkin pohtikoon itse, haluaako vapautua vastuusta ja tuottaa mieluummin toisille ihmisille iloa tai muita onnentunteita vai jatkaako kärsimyksen tiellä aiheuttamalla muille jotain ikävää.