Elämäsi isot tapahtumat määrittelet itse


Elämäsi on omissa käsissäsi. Tämän olen toistanut moneen kertaan. On kuitenkin asioita, joita joudut sisällyttämään elämänsuunnitelmaasi riippumatta siitä, haluatko vai et. Nämä ovat velvollisuuksia, joiden suhteen sinulla on hyvitettävänä aikaisemmista elämistäsi kertyneitä velkoja. Nämä velat joudut ottamaan mukaan tuleviin elämiisi niin kauan kunnes olet velkasi suorittanut ja olet vapaa niistä.

Mitään sellaista, mitä et halua tehdä, sinun ei tarvitse tehdä. Saatat kuitenkin haluta tehdä myöskin sellaisia asioita, joiden suhteen olet epäileväinen, mutta joiden tiedät edistävän omaa henkistä kehittymistäsi.

Kukaan ei edisty ilman haasteita. Haasteet muovaavat ihan jokaista riippumatta siitä, missä kehityksen vaiheessa kukin sielu on. On asioita, joiden läpikäyminen tuottaa suurta tuskaa ja toisia, joiden parissa elämäsi on parhaimmillaan. Mitään yhtä kaavaa ei ole. Jokainen joutuu itse rakentamaan sen tien, jota aikoo kulkea. Jokaisen on itse valittava ne ongelmat, vastoinkäymiset ja haasteet, joiden läpi aikoo elämässään selvitä tai räpiköidä. Kukaan muu kuin sinä itse ei määrittele niitä.

Jokaisen ikuisen sielun tie on pedattu samanlaisilla, samoja taitoja ja kykyjä vaativilla välttämättömyyksillä. Kenenkään ei pidä erehtyä luulemaan, että jonkun toisen tie olisi helpompi tai vähemmän vaativa, eikä kenenkään pidä luulla, että jotkut pääsisivät vähemmällä muihin verrattuna. Kenenkään ei pidä myöskään luopua uskosta siihen, että jokaisen teidän polku vie lopulta samaan päämäärään, joka on Taivasten Valtakunta.

Olet itse vastuussa siitä, millaisia haasteita itsellesi valitset, koska jokaisen tie on omanlainen. Kukaan ei puolestasi määrittele, millaisia tapahtumia, vastoinkäymisiä ja ongelmia elämänpolullasi tulee olemaan. Määrittelet kaiken itse. Siksi voin vakuuttaa sinulle, että kaikki elämäsi isot tapahtumat päätit jo ennen kuin synnyit tähän elämääsi. Tällaisia tapahtumia ja haasteita ovat esimerkiksi avioliitot ja avioerot samoin kuin pitkät parisuhteet tietyn henkilön kanssa sekä muut elämään voimakkaasti vaikuttavat asiat. Mitään yksiselitteistä listaa ei voi antaa, koska se mikä toiselle on itse valittua, voi toiselle olla karmavelkaa.

Jokainen vastaa niistä haasteista, joihin on jo ennen syntymäänsä sitoutunut. Mikään ei kuitenkaan ole tärkeämpää kuin se, että saat aina uuden mahdollisuuden. Siksi et menetä mitään, elleivät kaikki elämäsi varrelle ajoittamasi tapahtumat toteudu yhdessä elämässä. Aikaa on ikuisuus.

Voit kuitenkin lohduttautua sillä ajatuksella, että olet parhaasi yrittänyt. Ellet onnistu kaikessa toivomallasi tavalla, voit aina aloittaa alusta. Jokainen saapuu lopulta Isän luo, joka armossaan sinut vapauttaa. Mitään pahaa sinulle ei voi koskaan tapahtua, koska Jumala on se rakkaus, joka sinut loi.