Mikään ei mene hukkaan


Sinulla on elämässä aina useita vaihtoehtoja, joiden välillä valita. Mikään vaihtoehto ei ole väärä. Voit valita mitä itse haluat ja millaisen elämän haluat elää. Mikään valinnoistasi ei ole toista huonompi tai parempi. Kaikilla valinnoilla on seurauksensa, joista itse vastaat. Sinun valintasi ovat sinun omia valintojasi, eikä kenelläkään toisella ihmisellä pitäisi olla niihin mitään sanomista.

On kuitenkin selvää, että se, mitä sinä valitset, johtaa seuraamuksiin, joista etukäteen et voi olla varma. Mitkään valintasi eivät ole hyödyttömiä tai arvottomia, eikä niiden seurauksia pidä vähätellä. Se, miten omassa elämässäsi valitset, kumuloituu ja viitoittaa tietäsi jatkossa. Mikään valinta ei ole turha.

Sinun itsesi on kuitenkin aina vastattava siitä, millaisen lopputuloksen saat. Kukaan toinen ei ole siitä vastuussa. On ihan omissa käsissäsi se, voitko olla tyytyväinen tekemiisi ratkaisuihin vai olisitko mieluummin sittenkin päättänyt toisin.

Mikään päätös ei kuitenkaan ole arvoton, vaan johtaa aina uusiin valintoihin. Mikään päätös yksinään ei vie heti haluamaasi lopputulokseen, vaan sinun on kärsivällisesti jaksettava odottaa niin kauan kuin asiantilan loppuunsaattaminen vaatii.

Mikään ei liene turhauttavampaa kuin odottaminen ilman varmuutta lopputuloksesta. Mikään ei kuitenkaan kasvata kärsivällisyyttä enemmän kuin se, että tiedät haluamasi lopputuloksen, mutta et yksin voi vaikuttaa siihen, saavutatko haluamasi tuloksen vai joudutko tyytymään vähempään. Se, tuletko saavuttamaan toivomasi lopputuloksen, riippuu siitä, miten uutterasti työskentelet tavoitteesi eteen.

Mikään ei kuitenkaan velvoita sinua työskentelemään tavoitteesi eteen, vaan voit itse vapaasti valita sen, haluatko jatkaa tavoitteesi edistämistä vai luopua siitä osittain tai kokonaan. Kenenkään ei ole pakko edistää pyrkimyksiään tai toimia siten, kuin muut mahdollisesti häneltä odottavat. Jokainen päättää itse oman elämänsä suunnasta.

Olet oman elämäsi valtias. Voit tehdä elämälläsi mitä haluat. Kukaan ei pakota sinua mihinkään. Sinua eivät velvoita mitkään universaalit lait, periaatteet tai lainalaisuudet. Olet johtaja omassa yrityksessäsi, jonka ainoa työntekijä olet. Olet itsesi pomo. Kukaan toinen ihminen ei voi määrätä sitä, millaisen elämän elät, mihin maallisen elämäsi aikana panostat tai mitkä ovat tavoitteesi elämässä. Kaikki on omissa käsissäsi.

dav

Mikään ei velvoita sinua mihinkään. Saat itse päättää elämäsi suunnan. Sinun on kuitenkin vastattava siitä mitä teet. Siksi kannattaa miettiä sitä, millaisia seuraamuksia omilla valinnoilla on ja millaiseen vastuuseen joutuu sitoutumaan.

Valintasi ovat sinun omiasi, vastaat niistä yksin. Kukaan ei tule tuomitsemaan sinua, olet oman elämäsi tuomari. Siksi sinun on hyvä miettiä sitä, miten hyvin tunnet omat tarpeesi ja tavoitteesi ja ovatko periaatteesi oikeansuuntaiset tavoitteisiisi nähden.

Mikään ei kuitenkaan osoita suurempaa rakkautta itseäsi ja omaa elämääsi kohtaan kuin se, että haluat edistää sekä omaa että muiden henkistä kehittymistä. Sen voi toteuttaa monella tavalla ja monenlaisissa yhteyksissä. Riittää, että teet tekoja, jotka johdattavat sinut tilanteisiin, joissa joudut antamaan itsestäsi muille. Nämä voivat olla pieniä arkipäivän askareita tai voit ohjautua antamaan apuasi tavalla, jota et osannut ennakoida. Mikään ei mene koskaan hukkaan. Kaikki se apu, jota osoitat lähimmäisillesi, huomataan ja edesauttaa sinua itseäsi niin maallisessa elämässäsi kuin ikuisuudessa.